Det grønne collie – når gammelt bliver til nyt

Hos Christel Kaaber Guldsmedie laver vi mange forskellige smykker. Og det er altid en fornøjelse at – redesigne og modernisere – og dermed bringe nyt liv til gamle smykker, så arvestykkerne igen bliver båret med glæde.

Sådan en opgave fik vi i efteråret, da en kunde kom ind med en masse forskellige smykker. De havde alle længe boet  i hendes smykkeskrin, dog uden at blive brugt. Dette var hun ked af, da de hver især havde en affektionsværdi og en historie tilknyttet.

Skitsering første proces redesigne

Sammen fik vi skitseret og talt os frem til et design med de forskellige sten, og med detaljer af det guld som smykkerne indeholdt. Et unikt halscollie med de forskellige grønne sten, små kugler af arveguldet, brillanter indsat hist og her – alt sammen sat i nye sølvfatninger og med oxyderede kæder.

Fatninger bliver til

Da designet bag den nye halskæde var fastlagt, begyndte fremstillingen af de forskellige led. Fatningerne, der holder de grønne sten, er først modeleret i voks og tilrettet, for derefter at blive støbt i sølv. Til sidst er alle stenene sat fast i fatningerne, leddene samlet, og de oxyderede sølvkæder sat i.

Det nye unikke halscollie, med historie og affektionsværdi – bliver nu flittigt brugt.

Grønt Collie næsten færdigtSå fint når gammelt og nyt forenes.